måndag 21 mars 2011

Barnlösa

Vissa människor borde vara barnlösa. Gå igenom ett standardtest där man mäter dugligheten och få livmodern/bollarna bortslafsade för att aldrig någonsin skaffa barn om man inte klarar testet. Jag vet alldeles för många som aldrig någonsin borde ha skaffat barn av den anledningen att dom förstör mer än vad dom gör bra. Känns det rättvist att en människa som är totalt oduglig som förälder ska forma en annan människa? Nej, det tycker inte jag.

Föräldrar som hellre är ute med sina kompisar varje helg än att träffa sina barn. Föräldrar som skaffar nya pojk/flickvänner hela tiden och som blandar in sina barn i det. Föräldrar som hellre sitter och kedjeröker under fläkten och pratar i telefon eller ligger och kollar på talkshows medans barnet mer eller mindre får ta hand om sig själv. Jag drar inte gränsen vid extrema exempel a la Pojken som kallades det, utan bara när det finns en frånvaro som gör att barnet inte får det den behöver av sina föräldrar.

Och det gör ont i mig när barn kommer och säger att dom förstår varför Mamma inte vill vara hemma med dom på helgen, för det är ju faktiskt tråkigt och hon blir ju så fruktansvärt rastlös. ONT gör det. Tycker man att det är tråkigt att skaffa barn kan man ju lämna barnskaffandet åt dom som värdesätter att vara med dom man älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar